banner

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 185 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Další
  Verze pro tisk

Re: Nahrávání z VHS přes S-video
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 10:33, 13 úno 2008 
Offline
admin
admin
Uživatelský avatar

Registrován: 13:40, 11 led 2006
Příspěvky: 1306
jagdpanther píše:
Zdravím dobré lidi a proím o radu. Jako ostatní mně netrápí zvuk, ale tento problém. Chci si zdigitalizovat nějaké starší domácí video z VHS. Zvuk mi tedy jde, ale obraz je Č E R N O B Í L Ý. Nejspíš jde jen o nějaké nastavení. Prosím o radu co s tím. Děkuji :) :) :)


Co se týká černobílého obrazu, tento jev znám ještě z doby kdy jsem prodával v IT prodejně. Prodávali jsme 15m propojku s-video / scart a né vždy to lidem televize brala s barevným formátem, záleží na typu telky jak to veme. Nicméně se to týká i PC.

Ale než se pustíte do ůprav kabelu, tak doporučuji nejdříve prověřit v nastavení grafiky jestli Vám to posílá správnou normu. Můžete tam mít náhodou přednastavenou NTSC takže je nutno nejdříve nastavit B/PAL nebo G/PAL. NTSC a jako výstup nastavit výstup kompozitního videa.

Jinak, ruční řešení s pájkou je celkem jednoduché, v principu jde o propojení 15ky s 20kou v rozdělaném SCARTu, obraz by měl být pak barevný, viz:

1. http://www.camp0s.com/pc_related/svideo/how_to.php
2. http://www.camp0s.com/pc_related/svideo ... erless.php
3. http://www.camp0s.com/pc_related/svideo ... svideo.php
4. http://www.elektroworld.info/modules.ph ... er=&thold=

Pak lze ještě využít i kondenzátor (pcworld.cz):
Citace:
Propojení S-Video/Scart musí v sobě obsahovat směšovač, jinak je obraz pouze černobílý. S-Video konektor má dva signály jasovou složku se synchronizací (Y) a barevnou složku (C). Barevná složka musí být k jasové připojena přes kondenzátor o kapacitě cca 470 pF (to je ten směšovač), čímž vznikne signál kompozitního videa.. Obě země (ground) propojíte, a získáte tak uzemněné kompozitní video. Na piny č. 3 a 4 připojíte kondenzátor 470 pF, a z pinu č. 3 odebíráte signál kompozitního videa. Pokud použijete na druhé straně Cinch konektor, je signál kompozitního videa na středním kolíku a zem na obalu. U konektoru Scart je signál na pinu č. 20 a zem na č. 18. S-Video konektor nepřenáší zvuk, Scart ano. Zvuk je zde přiveden na piny č. 6 (L), č. 2 (R) a č. 4 (zem)


SCART je opravdu zapeklitý konektor, problémem u něho je to - jak je zapojený. Většinou si lidi kupují laciné kabely, které mají propojeny jen audio a kompozit video a pak se diví, že třeba S-VHS chodí blbě. Proto používejte kabely s plně obsazenými piny, které jsou většinou drahé. Tak, snad jsem vám alespoň trochu pomohl :)

_________________
CPU: Intel i7 2600K @4,5GHz & Noctua NH-D14 RAM: 16GB ADATA DDR3 1600MHz MB: ASUS Maximus IV Extreme-Z VGA: Gigabyte GTX580 HDD: SSD OCZ 120GB Vertex 2 + WD VelociRaptor WD1500HLFS + NAS Zvuk: X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series Zdroj: Fortron Everest 700W Case: Cooler master HAF 932 Enh. Monitor: 24" LCD HP LP2465.
Photo: Nikon D90 se seťákem 18-105mm VR, telátko Nikkor 70-300 VR.


Nahoru
 Profil  
 

analogový profil nahrávání
PříspěvekNapsal: 11:53, 13 úno 2008 
Uživatelský avatar
Čauky mam jeden technický problém a to že nevím jak mam nastavit analogový profil nahrávání když nahrávam přes CBVS kodeky používám K-LITE. A jestli by mi někdo neporadil jak mam nastavit aby obraz byl kvalitní, ale soubor byl přijatelně veliký.

D9ky za rychlou odpověď.


Nahoru
  
 

Re: Problém s provozem winfast pvr2
PříspěvekNapsal: 16:07, 13 úno 2008 
Offline
Rychlokuk
Rychlokuk

Registrován: 18:29, 06 úno 2008
Příspěvky: 3
Choosen píše:
Dobrý den
Zakoupil jsem a nainstaloval si televizní kartu 2000H . Z instalačního cd jsem si nahrál ovládací program winfast , naladil programy pohrál si s nastavením a vše fungovalo jak by mělo . Po zjištění závady se zvukem při nahrání videa (již na několika fórech zmíněný problém způsobený při nahrávání přesunem jezdce hlasitosti na nulu) jsem si nainstaloval pvr2 . Nebylo třeba nic měnit a opět vše jede. ALE , když spustím nahrávání , tak mi to najednou vyhodí chybovou hlášku - NELZE ZAZNAMENAT VIDEO SIGNÁL . V čem je problém ? S původním programem nahrávat šlo (bez zvuku) ale s pvr2 najednou tahle hláška. Když jsem zpětně zapnul původní program , tak to začlo psát taky stejnou hlášku . Co je třeba kde a jak nastavit doinstalovat nebo jen změnit ? Nevím si s tím rady .
Předem děkuji za odpovědi.


Znovu žádám o radu . Pokud někdo víte jak to vyřešit , napište !!!! Chodí sem dost lidí a pochybuji o tom , že by někdo nevěděl . Dík


Nahoru
 Profil  
 

Re: Nahrávání z VHS přes S-video
PříspěvekNapsal: 01:52, 14 úno 2008 
Uživatelský avatar
antik píše:
Co se týká černobílého obrazu, tento jev znám ještě z doby kdy jsem prodával v IT prodejně. Prodávali jsme 15m propojku s-video / scart a né vždy to lidem televize brala s barevným formátem, záleží na typu telky jak to veme. Nicméně se to týká i PC...


zdravim, chcem sa opytat na riesenie upravy SCART redukcie na prepojenie SCART - S-VIDEO
chcem nahravat z VHS videa (SCART zasuvka) do PC pomocou S-VIDEO kabla cez redukciu SCART - S-VIDEO
(mam cierno biely obraz)
mam pocit ze postup ktory tu popisujete je pre opacny prechod t.j. video z PC (S-VIDEO kabel) do TV (SCART zasuvka).
respektive poradte ktory zo styroch postupov na ktore odkazujete je ten spravny pre moj problem problem.

vopred dakujem za odpoved, a sorry ak som vas trochu poplietol, viete radsej sa 2x opytat ako urobit nejaku hlupost a odpalit TV kartu ci video
vela zdaru
Milan


Nahoru
  
 

Re: Všechny problémy tv karty Leadtek WinFast DTV2000 H
PříspěvekNapsal: 12:58, 14 úno 2008 
Uživatelský avatar
Chcem reagovat na upravu SCART redukcie popisanej vyssie,(prepojenie videa a PC - ciernobiely obraz po prepojeni)
nebolo by jednoduchsie zakupit prepojovaci kabel "SCART - S-VIDEO 2xCINCH in/out s prepinacom", ako doletovavat tzv. zmiesavac do SCART redukcie (tyka sa to hlavne menej zrucnych pri letovani) , mam pocit ze vysledok bude rovnaky, ci sa mylim?


Nahoru
  
 

Winfast-zvuk
PříspěvekNapsal: 20:32, 14 úno 2008 
Uživatelský avatar
Dobrý den, mám takovej problém zapojil jsem TV Kartu nainstaloval podle návodu naladil kanáli a obraz šel ale zvuk nešel nevíte někdo co stim zkoušel jsem snad všechno akorat ze začátku když jsem zapojil TV Kartu tak jsem ji nejdřív nainstaloval a pak teprve spojil kabel z TV do Zvukovky není to timhle pls poradte.


Nahoru
  
 

Re: Všechny problémy tv karty Leadtek WinFast DTV2000 H
PříspěvekNapsal: 15:12, 18 úno 2008 
Uživatelský avatar
Dobrý den chtěl jsem se zeptat mám doma kabelovku a když naladim všechny programi tak všechny fungujou a jenom u nova,prima,čt1,čt2 obraz funguje ale zvuk šumi u ostatních v pohodě nevite čím to muže být děkuji za odpověd


Nahoru
  
 

Re: Všechny problémy tv karty Leadtek WinFast DTV2000 H
PříspěvekNapsal: 18:28, 24 úno 2008 
Uživatelský avatar
ross píše:
Dobrý den chtěl jsem se zeptat mám doma kabelovku a když naladim všechny programi tak všechny fungujou a jenom u nova,prima,čt1,čt2 obraz funguje ale zvuk šumi u ostatních v pohodě nevite čím to muže být děkuji za odpověd

Přepnout normu na dalkovém ovladači.


Nahoru
  
 

Re: Všechny problémy tv karty Leadtek WinFast DTV2000 H
PříspěvekNapsal: 11:29, 04 bře 2008 
Uživatelský avatar
Zdravím. Mám následující problém: z ničeho nic, ze dne na den mi přestal fungovat digitální příjem u tv karty Winfast DTV2000 H.
Při přechodu na DTV se mi zobrazí jen černá obrazovka a ani zvuk nejede. Seznam kanálů, který jsem tam měl, zůstal, ale všechny zobrazovaly jen černou obrazovku a ticho. Stejně tak FM rádia. A při pokusu o znovunaladění mi to už nenašlo žádného poskytovatele. Prostě nic. Pochybuju, že to bude nějaký výpadek, protože už to pozoruju čtvrtý den, navíc je to v Brně, kde příjem určitě je. Až do té doby mi digitál jel víceméně bez problému. Nevím o tom, že bych cokoliv v nastavení měnil, jak říkám stalo se to z ničeho nic ze dne na den a předtím jsem s kartou neměl žádné závažnější problémy. Vůbec mě nenapadá příčina proč se to stalo. Mohl by mi někdo poradit čím to může být nebo jak by se to dalo vyřešit?
Analog jede v pohodě, s tím problém nemám.


Nahoru
  
 

Re: Všechny problémy tv karty Leadtek WinFast DTV2000 H
PříspěvekNapsal: 13:30, 06 bře 2008 
Uživatelský avatar
Zdravím. Mám následující problém:po nainstalování karty při prvním spuštění
vše naběhne je plně funkční po vypnutí a opětovném zapnutí nenaskoči a hnet spadne
po odinstalování a opětovné instalaci se nic nezmění ,když kartu přendám do jiného pc slotu
nainstaliju spustíse je funkční do prvního vypnutí pak zase nejde spustit
nevím si rady může někdo poradit


Nahoru
  
 

Re: Nahrávání z VHS přes S-video
PříspěvekNapsal: 20:04, 20 bře 2008 
Offline
Rychlokuk
Rychlokuk

Registrován: 19:26, 20 bře 2008
Příspěvky: 4
Můj dotaz se týká zachytávání a následného vystříhávání přesahů a reklam pozemního digitálního vysílání.Interní karta Winfast DTV 2000H uloží vybraný program (stream MPEG 2) do HDD bez jakýchkoliv převodů,tedy bezeztrátově.Získám soubor .MPG, který importuji do střihového programu Ulead videostudio 9 nebo Ulead Movie Factory 4 (dodané k Winfastu ). V tomto programu např.zjistím vlastnosti: rozlišení 720x576, 25 frps, var.bit rate max 8000kbps,zvuk MPEG Audio 192 kbps.....) - podle TV stanice.Z pořadu odříznu reklamy, přesahy a dám uložení do složky se stejnými vlastnostmi ( viz výše ). Dotaz zní: Jak je možné, že toto ukládání ( renderování ) probíhá téměř v reálném čase ( podotýkám měsíc staré PC,Intel Core Duo,2 G RAM.....)Když program nahraji na virtuální disk funkcí Direct Burn a upravím ve Shrinku, tak je uložení rychlejší než vítr ( asi 20 x ).Nebo v DVD rekordéru Panasonic ( DMR 55 – 4 roky starý ) odstraňuji reklamy na disku DVD-RAM funkcí Partial Erase a je to hotovo za tři sekundy.Jinak děkuji za český návod na Winfast, to jsem přesně potřeboval.


Nahoru
 Profil  
 

Re: Všechny problémy tv karty Leadtek WinFast DTV2000 H
PříspěvekNapsal: 02:20, 08 dub 2008 
Offline
Rychlokuk
Rychlokuk

Registrován: 01:36, 08 dub 2008
Příspěvky: 1
Jako mnozí zde jsem měl problém se zvukem, nový ovladače reinstaly a podobně nepomohlo nic.
Nevím proč ani jak ale když dám spouštět winfastpvr2 v režimu kompatibility s XP sp2 poté restart tak už to jde bez problémů. Zapomněl jsem říci že mám visty.


Nahoru
 Profil  
 

Re: vasilek11@seznam.cz
PříspěvekNapsal: 12:14, 16 dub 2008 
Offline
Rychlokuk
Rychlokuk

Registrován: 19:26, 20 bře 2008
Příspěvky: 4
vasil píše:
nema někdo česky manual na winfast pvr2.mam problemy s instalaci-spravnou funkcí.jsem laik.v pc prodejně mi to nainstalovali ale stejně mi nic nejede.moc děkuji Vasil :-(



Ahoj,teď jsem náhodou přečetl tvoji žádost o návod na Winfast PVR 2.Mě ho jedna dobrá duše poslala v češtině,jestli chceš,napiš mi na : snehulak2006@volny.cz. Mohu ti ho zaslat.


Nahoru
 Profil  
 

Leadtek WinFast DTV2000 H - novinky, aktuality
PříspěvekNapsal: 16:23, 16 dub 2008 
Uživatelský avatar
Cau, chtel bych se zeptat, mam winfast a vsechno nainstaluju tak jak mam, dam ladeni na dig a najde me to asi 7 rakouskych stanic ale ani jednu ceskou ( no NOvu a ct1 Mpge-4) ale to nevim jak rozjet. Muze to byt normalni antenou?? brzo tam budu davat uhfkovou antenu tak doufam ze to naladim...A druhy dotaz kdys dam ladit analog tak me to naladi vsechny programy co ocekavam, ale hrozne me v nich sumi?? nevi nekdo jak to oddelat ten sum??


Nahoru
  
 

Re: Všechny problémy tv karty Leadtek WinFast DTV2000 H
PříspěvekNapsal: 14:16, 17 dub 2008 
Uživatelský avatar
[quote="niky"]Ahoj,mam kartu Winfast DTV2000 H, ale mam problen na analog neco chytnu,ale na digi. vubec nic.
Koupila jsem si pokojovou antenu pro prijem DVB-T,ale porad nic,jsem z Brna takze se signalem by problem byt nemnel....
nevite nekdo prosim v cem by mohl byt problem??
predem diky za odpoved
mejte se Niky[/quote]
Ahoj Niky,
mam ten sami problem v Brně jako ty! Pokud se ti podařilo vyřešit tak mi prosímtě napiš co na to pomohlo. Díky
Davidkaralo@seznam.cz


Nahoru
  
 

Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 185 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron

Domovská stránka webu - Weblog na kukni.cz

XHTML validní fórum    CSS validní fórum

TOPlist